Alla barn leka bäst

Vit som svart. Rik som fattig. Får världens barn chansen till lek utan att tidigare vara färgade och förstörda av tidigare erfarenheter och intryck, ter den sig på liknande sätt världen över oberoende av samhällsklass. Lekfullheten som barndomen innefattar är oskuldsfull och utan de barriärer som vi senare i livet tråkigt nog bygger upp. Det är inte för inte som man väljer att kalla barn för oförstörda, något de borde få förbli i så pass stor mån som möjligt.

Träklossar

Sätt tro på barnen fantasi

Det är bland annat därför som gediget gjorda leksaker av bra material och av god kvalité, med en längre livsläng, både är bättre för miljön och i längden slår många av dagens plastleksaker på fingerspetsarna. Barnens fantasi kräver nämligen inte leksaker som är konstruerade för att sköta stora delar av leken åt dom, utan klarar detta helt på egen hand och är dessutom i slutändan mycket mera utvecklande.

Att kombinera färdigheter som dessa och utöver det lägga till användningsområden som ger upphov till rörelse och då gärna utomhus, är något som gynnar alla världens barn, inte minst de i västvärlden som i nuläget alltför ofta växer upp stillasittande och fastfrusna framför tv-apparater, tv-spel och datorer.

Med facit i hand

Många kändisar har förstått vikten av denna typ av leksaker, just för att de inser värdet i att inte skämma bort sina barn med alla möjliga överflödiga ting, bara för att de har möjlighet till detta. I retrospekt erkänner många som på senare dar vuxit upp, att det de minns med allra störst glädje från sin barndoms lekar, är just när dom aktivt lekt med andra barn och sin familj utomhus och inte den tid de spenderad framför en interaktiv skärm.