Batterier till barnens leksaker – vad bör man tänka på?

Leksaker kräver ofta batterier. Men vad behöver man tänka på när det gäller just batterier till barnens leksaker? Det kommer vi titta närmare på i den här artikeln. Läs gärna vidare om du är intresserad av att lära dig lite mer!

Olika typer av batterier

Det första du bör lära dig är att det finns en rad olika typer av batterier. Men det finns två sorter som är de absolut vanligaste. Det är AA och AAA. Du känner säkert igen dessa, de är runda, avlånga och AA är den större varianten medan AAA är den mindre. Sedan finns det en rad olika mindre, platta och runda batterier. Dessa kan du köpa en hel karta av, så har du lite extra om det skulle behövas, lägg beställningen online.

Skaffa en batteriladdare

Ett annat bra tips är att skaffa en batteriladdare som kan ladda upp AA-batterier och AAA-batterier. Men kom ihåg att du enbart får använda särskilda uppladdningsbara batterier i laddarna. De kostar lite mer men det lönar sig absolut på sikt att ha en laddare och inte köpa engångsbatterier. Uppladdningsbara batterier kan du använda om och om igen, massor av gånger. Så även om de kostar lite mer vid inköpstillfället sparar du pengar på sikt.