Kändisarnas udda talanger

Vi vet att Bob Dylan är en fantastisk låtskrivare och sångare: han har påverkat en hel musikgeneration. Men visste ni att han även är svetsare och skapar konst i metall? Vi visste inte, men det lockade oss att gå på jakt efter fler kändisar som har andra, dolda talanger. 

Christina Hendricks

Den här kurviga skådespelerskan är mest känd för sin sensuella och starka karaktären i prisvinnande serien Mad Men. Hon spelar Joan Holloway, en sekreterare på reklambyrån. Och i ett avsnitt spelar hon dragspel… på riktigt! Ja, Hendricks kan spela dragspel och är tydligen ett stort fan av instrumentet.

Geena Davis

Man hör inte mycket från den här skådespelerskan nuförtiden, men på 80- ohc 90-talet var hon ett stort namn och spelade huvudrollen i klassiska filmer såsom ”Thelma & Louise”, ”The Long Kiss Goodnight”. ”Bettlejuice” och ”Flugan”. Dessa dagar tar hon mest mindre roller i tv-serier. Det har lämnat mer tid åt hennes ovanliga talang… bådskytte. Geena Davis vet hur man hanterar en pilbåge och kom faktiskt till semi-final under Olympiska Bågskyttelaget 1999.

Dilba

Dilbahar Demirbag har belönats med en Grammis och Aftonbladets Rockbjörn under sin karriär. Hon har varit aktiv ända sedan 1996 då hon slog igenom med sin låt ”I’m Sorry” och visat sig vara mycket mer än bara ett ”one hit wonder”. På sidan av musiken har hon dock en talang till… poker. Dilba deltog i Pokermiljonen under tidiga 2000-talet  och kom tvåa, vilket gjorde att vi andra också fick upp ögonen för hennes talang och mer intresse av spelet, kan man nog säga. Hon spelare mot en professionell, två andra kändisar och två personer som kvalat in genom att spela på internet.

Steve Martin

Mannen som aldrig ser ut att åldras. Hans humor känns lika tidlös som hans utseende och genom åren har han varit med i några av de roligaste och mest hjärtvärmande komedierna. Han är extremt mån om sitt privatliv så man kan inte gräva fram mycket information om honom. Det var till exempel ingen som visste han hans fru var gravid förrän barnet fötts. Men en sak som har uppdagat sig, tack vare att han själv vill belysa det, är att han älskar att spela banjo. Han har till och med skapat ett pris för ”Excellence in Banjo and Bluegrass” för att göra banjon populärare.