Kan det vara för tidigt eller för sent?

Vi skulle ju gärna vilja ge vårt sexåriga barn en klocka redan nu, men risken är för stor att hen tappar den i lek och bus. Å andra sidan är det oerhört värdefullt för dem att lära sig begreppet tid och kunna klockan.

Jag har ett par vänner som är lite halvkända och de menar båda två att vi ska ge dem en klocka så tidigt som möjligt. Fast enligt mig så kan de också lära sig klockan och få tidsuppfattning på andra sätt. Några exempel är klockor i hemmet, på stan och så vidare. Kolla gärna in dessa tips på hur du lär ut tidsbegreppen.

Vilken klocka ska du välja?

Det finns massor av klockor att välja mellan som är urläckra, det finns ett bra utbud online. Det kan såklart vara svårt att välja rätt modell i denna djungel.

Jag tycker att det är ganska så stora skillnader i överlag. Det finns massor av olika färger och även utseendet på klockan kan variera kraftigt. Nu på senare tid så är det till och med vanligt med smartwatches för barnen.

Det är ibland så att vi ska tänka lite mindre på saker och ting, speciellt för att inte hamna i könsrollsfällor och konservativa tankar. Vad tycker du själv?