Renovera barnrummet

Åren går och barnen växer och bli äldre. Kanske den där tapeten och färgvalet som gjordes när barnet föddes inte känns så aktuellt längre. Det kanske är dags att renovera barnrummet så det blir mer up to date så att säga.

Ett barnrum kan fixas till med relativt enkla medel. Se till att ni har allt klart för er med färg- och tapetval. Med alla saker hemma så kan ni på en dag fixa detta smidigt. Plocka ur allt i rummet och täck golvet med papp för att skydda detta. Ska ni byta golvet senare så kanske ni inte behöver täcka det. Se till att måla det som ska målas. Tak och lister kanske ska få ny färg. Riv ner så mycket tapet som ni kan. Slipa och spackla de ojämnheter som ni ser på väggarna.

Kolla igenom väggarna som ska tapetseras att allt är som det ska innan ni sätter upp era nya tapeter. Är det mönsterpassning så vara noga med att hänga tapeterna efter det mönster som finns. Vissa tapeter kan vara enklare att sätta upp än andra. Om du inte tapetserat så mycket så finns det bra tips att få online. Var så noggrann som ni kan vara under det att ni tapetserar. Det får ni igen sedan allt är klart. Lycka till med renoveringen av barnrummet.