Barnkalas i kändisvärlden

Kändisar vet verkligen hur man ordnar fester som får mycket uppmärksamhet och publicitet i media. Så tycks även vara fallet när det kommer till deras egna barn.

Stjärnbebis

Ibland läcker information om kändisbarnens lyxkalas ut, som här i engelskspråkiga Mums där Suri Cruise sades ha haft en tårta värd 5000 dollar på sitt livs andra födelsedagskalas och mamman, skådespelerskan Katie Holmes, ska även ha spenderat 230 dollar enbart på cupcakes från ett bageri i Los Angeles. Barnen bjöds även på skattjakt och hela kalaset följde ett underbart fjärilstema.

Temafester verkar onekligen vara populärt på stjärnornas barnkalas. Angelina Jolie och Brad Pitts dotter Shiloh fick ett födelsedagskalas med soldattema då dottern enligt föräldrarna har en faiblesse för allt som är tufft och pojkaktigt. Geri Halliwells dotter Bluebell Madonna firades av med ett rejält Alice i Underlandet-tema i ett 1600-talsherresäte på sin andra födelsedag.

Inspireras av kändisarna

Om du vill fira av dina egna telningar lika storslaget som kändisarna finns det gott om inspiration att få, utan att för den sakens skull ta över den fulltecknade prislappen för kalaset. Ett tema som passar barnets intressen är en god start. Anpassa rekvisitan, såsom bordsdukar, dekorationer, muggar glas, bestick och ballonger, därefter.

För att skapa en känsla av lyx på ditt barns kalas kan du välja heliumballonger som för tankarna till ballonger i filmens värld. Dessutom skall de gärna följa kalasets tema, både vad gäller färgkod och om du har något särskilt maskeradtema. På Gasballongers hemsida kan du till exempel hitta ballonger med dina barns favoritfigurer från Disney och tecknade barnprogram. Vill du skapa en riktigt lyxig känsla av amerikanskt barnkalas kan du även välja ballonger i form av siffror, samma siffra som ditt barns nya ålder.

Även om du kanske inte har möjlighet ekonomiskt att erbjuda ditt barn samma slags tårta som Suri Cruise fick så kan du fortfarande vräka på och göra födelsedagstårtan till en tårta värdig en riktig kunglighet. Gör tårtan precis som en bröllopstårta på film, i flera olika bottnar i varierande storlekar. Detta gör du enkelt med ett par sockerkaksformar som du lägger vaniljkräm eller sylt mellan, sedan täcker du över bottnarna med rikligt med fint spritsad grädde, gärna i olika färger, och godis. Här hittar du ett recept på en tårta i våningar.

139687-bouncy-castle

Det lilla extra

För att göra kalaset lite exklusivare kan du hyra en hoppborg till barnen. Det kommer garanterat uppskattas av alla barn och vidare planering för lekar, behövs knappast. Du kan också hyra in en trollkarl som kan trolla för barnen eller få någon att komma utklädd till favorit karaktären från exempelvis Frost.

En presentpåse till alla barnen som kommer på kalaset, känns också som lite exklusivt. Den behöver inte fyllas med dyra smycken och leksaker, utan några godisar, någon ballong och små leksaker. Det finns små leksaker som kostar max tjugo kronor stycket som passar bra i påsen.

Ett kalas på ett lekland slår också stort, kanske inte lika stort som kändisarnas storslagna kalas hemmavid, då dom kan hyra in i stort sett ett helt tivoli till sitt barn, men nära på. Barnen kommer att få en riktigt rolig dag, med massor av skoj, stoj, lek och en hel del annat roligt och gott. Ofta ingår någon form av fika eller mat, alternativt så tar du med eget som barnen ska bjudas på. Kolla med närmsta lekland vad de har att erbjuda.