Bra leksaker

Vare sig om ett barn är av kungligt blod eller bara en av oss vanliga dödliga, är det svårt att köpa leksaker till dem. Speciellt om det är en present till en väns barn. Man är inte lika insatt i vad barnet gillar och inte.

Då kan man istället köpa leksaker utefter deras utvecklingsnivå och göra lite generaliseringar. De specifika presenterna kan föräldrarna köpa, det är trots allt dem som känner barnet bäst.

Hållbara

Till små barn är det förbjudet att köpa små saker som de kan sätta i halsen. Fokusera på lite större leksaker. Man vill också undvika leksaker i plast och mycket färg eftersom det kan innehålla dåliga ämnen. Träleksaker är en perfekt leksak för små barn då de håller länge, tål mycket och skapas i ett naturligt material.

Stimulera fantasin

Barn i tre-åtta års åldern håller ständigt på att utveckla sin fantasi. Det är deras sätt att lära sig mer om världen och om sig själv. Därför kan det vara kul att ge bort någon som stimulerar deras fantasi. Maskeraddräkter är alltid välkomna. Ring gärna föräldrarna och fråga efter storlek och favoritserie eller favoritfigur så du vet att du köper nåt passande.

Kluriga presenter

En barnpresent ska gärna vara rolig och lärorik samtidigt. Barn är som svampar när det kommer till kunskap: de suger upp allt. Mindre barn kan hitta mycket nöje i att försöka lägga ett pussel så att de kan se alla karaktärerna som visas på lådan. Till äldre barn som kan läsa kan man köpa pysselböcker där det finns massor av klurigheter som de kan underhålla sig med i flera dagar framöver!