Hur man dukar bäst till ett barnkalas

Viktigt att tänka på vid dukningen till ett barnkalas är främst två saker – det ska vara inbjudande för barn och det ska vara en barnvänlig dukning som det kan spillas på. Hur gör du då för att uppnå dessa två saker i dukningen? Först behöver du skaffa det som du behöver, sedan kan du sätta igång.

Vaxduk och färger

För att få den bästa dukningen passande för kladdande barn kan du satsa på en vaxduk. En vaxduk går att torka av och det gör inget om det spills på den. Utgå från ditt tema gällande färger och mönster på duken och köp en som passar. Mycket färgglatt är trevligt när det gäller barnkalas, gärna i både duk, servetter, ballonger och girlanger. Även en vimpel kan införskaffas eller göras.

Tema

Vilket tema du än vill satsa på finns det mesta att köpa, eller varför inte tillverka själv? Kanske vill ditt barn ha clown-tema, Frost-tema, djurparks-tema, trollkarls-tema eller prinsess-tema. Välj färger och pynt efter tema. Ta ett lakan och måla en fin bonad som passar till temat. Skaffa godispåsar med temat till den obligatoriska fiskdammen. Sist men inte minst måste ju tårtan ha ljus i rätt tema och rätt färg.