Kända sport- och filmföräldrar

Sportpars bebisar är väldigt populära i media. En fråga som vanligen kommer upp är hur pass bra barnet kommer bli i framtiden inom den sport som föräldrarna utövar. Inom tennis har vi till exempel Andre Agassi och Steffi Graf. Båda har haft de mest spektakulära tenniskarriärerna och därför ställer många frågan; kommer deras barn bli lika duktiga eller kanske ännu bättre?

De starka korsningarna mellan idrottsstjärnor ger ofta en fingervisning om att barnet skulle kunna lyckas inom sport. Men i regel så misslyckas de flesta som haft framgångsrika sportföräldrar. Det är en stor press på barnen om de väljer att anta föräldrarnas tidigare idrotter och mediabevakningen är hård, redan från tidig ålder.

Film och skådespelarpar med barn

Det finns en stor samling kändispar inom filmvärlden. Några av dessa är rena skådespelarpar som exempelvis Angelina Jolie/ Brad Pitt, Ben Afflek/Jennifer Garner, Catherine Zeta-Jones/Michael Douglas och Javier Bardem/Penelope Cruz. I Sverige har vi bland annat Colin Nutley/ Helena Bergström som tillsammans har dottern Molly. Vi har kunnat se Molly i bland annat en långfilm och en tv-serie. Vidare hittar vi Lasse Hallström/Lena Olin och Lena Endre/Richard Hobert, som dock nyligen har gått skilda vägar. Inom filmvärden är det vanligt att kändisar träffas och händer ofta att deras barn så småningom jobbar inom samma yrke. Ett gott exempel på det är Stellan Skarsgård, som har samtliga sina söner inom filmbranschen.

Kända musikers bebisar

Mariah Carey är troligen en av de mest kända sångerskorna inom musikvärlden. Hon fick tvillingar tillsammans med Nick Cannon 2011. Media var väldigt ivriga på att få de första bilderna på Monroe och Moroccan . Då Jay-Z och Beyonce fick sin bebis Blue Ivy, erbjöds miljontals dollar för bilder. Erbjudandena nobbades av föräldrarna. Istället lade Jay-Z och Beyonce upp ett galleri av bilder online, som en gest till sina fans och människor med allmänt intresse. En annan känd musiker är rapparen Eminem. Han fick sin dotter Hailey tillsammans med dåvarande frun Kimberly Matters 1995. Till skillnad från de tidigare nämnda bebisarna, blev Hailey inte känd förrän Eminem började nämna henne i sina raplåtar.