Olika kategorier av kändisbebisar

Framtida kändisbebisar

Det spekuleras livligt om kändisar som ännu inte inte fått barn. Dolly Parton är en av de få som velat ha barn, men inte kunnat på grunda av kroppsliga omständigheter. En av de mest berömda inom film är George Clooney. Han har dejtat flitigt under sin livstid men ännu inte tagit steget att skaffa barn.

Ett par inom sportvärlden är Tiger Woods och Lindsey Vonn som ännu inte blivit föräldrar. En korsning mellan en utmärkt golfspelare och en briljant skidåkerska är enligt många goda gener för en framtida sportbebis! Janet Jackson har varit gift åtskilliga gånger men ännu inte fött något barn. Huruvida någon av dessa kändisar får barn i framtiden återstår att se.

Omtalade bebisar utan kändisföräldrar

1978 föddes det första provrörsbarnet i världen. Bebisen fick sedan namnet Louise Brown. Hon fick bland annat stor hjälp av fysiologen och framtida nobelpristagaren Robert Edwards som låg bakom metoden. Ett annat öde tog plats i Midland Texas 1987. Den då 18 månader gamla bebisen Jessica McClure föll ner i en djup brunn. En räddningspatrull fick arbeta i 59 timmar tills de slutligen fick de upp henne. Räddningssekvenserna av McClure har bland annat visats i Michael Jacksons musikvideo ”Man in the Mirror”. De här två händelserna är goda exempel på bebisar som fått uppmärksamhet utan att ha haft kändisföräldrar.

Animerade kändisbebisar

En bebis som har satt kalla kårar längst ryggraden, är babydockan Chucky från skräckfilmen ”Child´s Play” (Den onda dockan). Chucky är en docka som första verkar te trevlig och snäll. Efter en tid börjar hans destruktiva och ondskefulla sida ta över. Chucky är styrd av en ond själ som beordrar honom att göra människor illa.

Påhittade bebisar inom film och litteratur kan ge många människor ett leende på läpparna, men i vissa fall också associationer till rädsla. Stewie Griffin är en känd animerad karaktär från tv-serien ”Family Guy”. Trots att han ser ut som en bebis så bär han på en stor intelligens och verbal förmåga. Han är ofta ironisk fast alltid med glimten i ögat.